Korenine ukvarjanja z informacijskimi sistemi segajo v sredino 80ih let, ko je Srečko Šuštaršič ustanovil svoje prvo informacijsko podjetje, ki je zrastlo v podjetje z 10 zaposlenimi. Ukvarjali so se s poslovno in računovodsko informatiko. Kasneje je izstopil iz lastniške strukture in se preusmeril v samostojno podjetništvo na področju gostinskih POS informacijskih sistemov.

Šuštaršič informatika d.o.o. tako s seboj prinaša že preko 30 let izkušenj z informacijskimi tehnologijami in poslovnimi sistemi ter več kot 20 letne izkušnje z gostinskimi sistemi ter 10 letne izkušnje z nastanitvenimi sistemi.

Osnovna dejavnost podjetja so POS sistemi za gostinstvo, vendar se je z leti veliko delalo na prilagoditvah in razširitvah, tako da je sistem sedaj razširjen tudi na recepcijski sistem za nastanitve, hkrati pa je upraviteljski program mogoče uporabljati tudi v storitveni, skladiščni ali proizvodni dejavnosti za vodenje zalog in fakturiranje. Poleg programske opreme ponujamo tudi nekaj skrbno izbranih kosov strojne opreme, kot so touch ekrani, POS tiskalniki, android tablice, bluetooth tiskalniki itd..

Naše stranke so izključno pravne osebe, predvsem manjša podjetja. Stavimo na osebni pristop in zaupanje. Pri strankah s pridobitvijo zaupanja dostikrat pridobimo tudi druge informacijske zadolžitve, kot je servisiranje računalnikov, administracija lokalnih mrež, različna pomoč pri uporabi računalniške opreme in svetovanje pri nakupu računalniške opreme in tako zagotavljamo celovitejšo podporo.